Foto : Joan Sèculi

Treball  Escènic

 

Va neixer a Ciutat de Mèxic en 1979.


Actriu, narradora oral, docent, artterapeuta.

Llincenciada en Arte Teatral per la Universidad Autónoma de Nuevo León (UANL) (2001).  Homologació a Grau acadèmic espanyol de Llicenciada.

Des de llavors no ha acabat la seva formació com a artista i ha descobert un vincle com a creadora, docent i artterapeuta.

 

Cofundadora i integrant del Grupo Piltontli Teatro (2003-2010), realitzant espectacles dirigits majorment cap al públic infantil, participant en diferents programes culturals i educatius, com ara escoles, hospitals, cases llar, teatre de carrer, sales de teatre i altres espais, a Nuevo León i en altres estats de Mèxic.

 

Ha impartit classes a les àrees de teatre i dansa al Centre de Desenvolupament Artístic "Alfonso Reyes" (CEDART) (2006-2012) i en diferents universitats de Monterrey, Mèxic.

 

Des de 2005-2012 treballa al programa "Alas a los sueños" de CONARTE utilitzant eines artístiques com ara el clown, la narració, titelles, per a l'acompanyament amb els nens malalts i / o visitants en Hospitals.

 

Participa com a actriu en col·laboració amb el grup danès Odin Teatret, en l'espectacle "UR-HAMLET", sota la direcció d'Eugenio Barba, presentant-se en diversos festivals d'Itàlia, Dinamarca i Polònia (2006,2009).

Quan arriba a Barcelona el 2012, realitza la Creació Unipersonal Performativa "Más allá de mi rincón" a l'Atelier de creació laboratori de solos amb la direcció de Maria Stoyanova, presentant a Barcelona i Mèxic.

 

Estudia un Màster en Artteràpia impartit per la Universitat de Vic (UVIC) juntament amb l'Associació per a l'Expressió i la Comunicació (AEC) a Barcelona i reconeguda pel INECAT, París (2012-2014).

 En col·laboració amb altres artistes de diferents disciplines desenvolupa el projecte Bordell de l'Art buscant espais per presentar i desenvolupar espectacles amb línia autobiogràfica i accions performatives a Barcelona (2014-2016)

Al 2016 estrena la creació unipersonal:

"Una flecha en mi cabeza"

   (En busca de Juana de Arco)

Al 2017 presenta el work in progress de la creació unipersonal:

"Las mujeres que hay en mí"

   

Al 2017 conjuga les seves dues creacions unipersonals en :

 

"Una voz a dos tiempos"
   
      Actualment està desenvolupant diversos projectes:

Projecte "Arrels" amb Evan Worlwind en què es conjuguen els llenguatges de la dansa butoh i el Didgeridoo.

 

Projectes d'artteràpia, de creació, de narració i expressió per a nens i gent gran.

.

Ana Laura López

© 2023 created  By Ana Laura López  

© 2023 created By Ana Laura López